Burrito z polędwiczką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z polędwiczką wieprzową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
188 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 1

Krok 2

Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 3

Krok 4

Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 5

Krok 6

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z polędwiczką wieprzową Burrito z polędwiczką wieprzową

Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.