Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.
Krok 2
Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.
Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.
Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.
Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej