Burrito z polędwiczką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z polędwiczką wieprzową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

177 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 1

Krok 2

Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 3

Krok 4

Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 5

Krok 6

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej