Burrito z polędwiczką wieprzową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burrito z polędwiczką wieprzową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
188 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 pęczek

4 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 1

Krok 2

Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 3

Krok 4

Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 4

Krok 5

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 5

Krok 6

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Burrito z polędwiczką wieprzową  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burrito z polędwiczką wieprzową  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Burrito z polędwiczką wieprzową Burrito z polędwiczką wieprzową

Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.