
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżki
0.5 łyżki
1 pęczek
4 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki wieprzowe oczyść z błonek, opłucz pod zimna wodą i osusz papierowym ręcznikiem.

Krok 2
Następnie pokrój w drobne paseczki i zamarynuj w słodkiej papryce, mielonym pieprzu i oleju. Gotowe polędwiczki podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski, dodaj czarna fasolę i podsmaż je razem z mięsem.

Krok 4
Fix Chili con carne Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Krok 5
Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu. Po zdjęciu patelni z ognia dodaj posiekaną świeżą kolendrę.

Krok 6
Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz, posyp starym serem i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej