
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
6 sztuk
6 łyżeczek
1 łyżka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów wytnij spód, wyjmij miąższ łyżka, wnętrze oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Podsmaż plastry wędliny, gdy powstaną wgłębienia do środka połóż na nich pomidory.
Krok 3
Do środka pomidorów wbij jajko. Posyp solą i na wierzch połóż po łyżeczce masła.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut. Na koniec posyp posiekaną zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej