Jajka zapiekane w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka zapiekane w pomidorach

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

6 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżka

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomidorów wytnij spód, wyjmij miąższ łyżka, wnętrze oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Podsmaż plastry wędliny, gdy powstaną wgłębienia do środka połóż na nich pomidory.

Krok 3

Do środka pomidorów wbij jajko. Posyp solą i na wierzch połóż po łyżeczce masła.

Krok 4

Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut. Na koniec posyp posiekaną zieleniną.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka zapiekane w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej