
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
6 sztuk
6 łyżeczek
1 łyżka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów wytnij spód, wyjmij miąższ łyżka, wnętrze oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Podsmaż plastry wędliny, gdy powstaną wgłębienia do środka połóż na nich pomidory.
Krok 3
Do środka pomidorów wbij jajko. Posyp solą i na wierzch połóż po łyżeczce masła.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut. Na koniec posyp posiekaną zieleniną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























