
Składniki
1 szczypta
6 sztuk
1 szczypta
6 sztuk
6 łyżeczek
1 łyżka
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z pomidorów wytnij spód, wyjmij miąższ łyżka, wnętrze oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Podsmaż plastry wędliny, gdy powstaną wgłębienia do środka połóż na nich pomidory.
Krok 3
Do środka pomidorów wbij jajko. Posyp solą i na wierzch połóż po łyżeczce masła.
Krok 4
Naczynie przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 10 minut. Na koniec posyp posiekaną zieleniną.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej