
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmiel ser wraz z papryką.
Krok 2
Cebulę obierz, posiekaj i usmaż wraz z przyprawami na oleju.
Krok 3
Do naczynia z serem dodaj cebulę, mąkę i jajka. Dokładnie wymieszaj i dopraw.
Krok 4
Z przygotowanego ciasta uformuj kluski i kładź je na wrzącą, osoloną wodę. Wyciągnij po 3 minutach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej