Kluski ostre przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel ser wraz z papryką.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj i usmaż wraz z przyprawami na oleju.

Krok 3

Do naczynia z serem dodaj cebulę, mąkę i jajka. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 4

Z przygotowanego ciasta uformuj kluski i kładź je na wrzącą, osoloną wodę. Wyciągnij po 3 minutach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z dynią
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej