Kluski ostre przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski ostre

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel ser wraz z papryką.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj i usmaż wraz z przyprawami na oleju.

Krok 3

Do naczynia z serem dodaj cebulę, mąkę i jajka. Dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 4

Z przygotowanego ciasta uformuj kluski i kładź je na wrzącą, osoloną wodę. Wyciągnij po 3 minutach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski ostre - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej