Kluski z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej przegotowaną wodą, odstawić na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, odcedź, ostudź i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj cząber, sól, pieprz, śmietankę i łyżkę wody, wyrób ciasto.

Krok 4

Uformuj wałek, pokrój go na ukośne kluseczki.

Krok 5

Gotuj około 5 minut w osolonym wrzątku. Podawaj polane stopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej