Kluski z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej przegotowaną wodą, odstawić na noc.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj, odcedź, ostudź i przepuść przez maszynkę.

Krok 3

Dodaj cząber, sól, pieprz, śmietankę i łyżkę wody, wyrób ciasto.

Krok 4

Uformuj wałek, pokrój go na ukośne kluseczki.

Krok 5

Gotuj około 5 minut w osolonym wrzątku. Podawaj polane stopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej