
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalej przegotowaną wodą, odstawić na noc.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj, odcedź, ostudź i przepuść przez maszynkę.
Krok 3
Dodaj cząber, sól, pieprz, śmietankę i łyżkę wody, wyrób ciasto.
Krok 4
Uformuj wałek, pokrój go na ukośne kluseczki.
Krok 5
Gotuj około 5 minut w osolonym wrzątku. Podawaj polane stopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























