
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżeczki
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię , paprykę i pomidory myjemy , osuszamy i kroimy w kostkę .Czosnek i cebulę obieramy . Czosnek kroimy w plasterki , a cebulę w piórka .
Krok 2
Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie . Wkładamy cukinię , paprykę i pomidory . Dodajemy oregano , sól i pieprz . Dusimy , aż sos zgęstnieje .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej