Duszone warzywa

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię , paprykę i pomidory myjemy , osuszamy i kroimy w kostkę .Czosnek i cebulę obieramy . Czosnek kroimy w plasterki , a cebulę w piórka .

Krok 2

Cebulę i czosnek podsmażamy na rozgrzanej oliwie . Wkładamy cukinię , paprykę i pomidory . Dodajemy oregano , sól i pieprz . Dusimy , aż sos zgęstnieje .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej