
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Bakłażana i cukinię umyj, zetnij wszystkie czubki i pokrój w plastry, cebulę zaś w krążki.
Krok 2
Wszystkie warzywa obsmaż delikatnie na patelni lub na grillu. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Chlebek pita podgrzej w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wypełnij je warzywami i skrop przed podaniem oliwą, dodając posiekane świeże zioła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej