
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyj, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Bakłażana i cukinię umyj, zetnij wszystkie czubki i pokrój w plastry, cebulę zaś w krążki.
Krok 2
Wszystkie warzywa obsmaż delikatnie na patelni lub na grillu. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Chlebek pita podgrzej w piekarniku według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wypełnij je warzywami i skrop przed podaniem oliwą, dodając posiekane świeże zioła.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej