Pita z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pita z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Bakłażana i cukinię umyj, zetnij wszystkie czubki i pokrój w plastry, cebulę zaś w krążki.

Krok 2

Wszystkie warzywa obsmaż delikatnie na patelni lub na grillu.

Krok 3

Chlebek pita podgrzej w piekarniku według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Wypełnij je warzywami i skrop przed podaniem oliwą, dodając posiekane świeże zioła.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej