Pita z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pita z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę umyj, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Bakłażana i cukinię umyj, zetnij wszystkie czubki i pokrój w plastry, cebulę zaś w krążki.

Krok 2

Wszystkie warzywa obsmaż delikatnie na patelni lub na grillu.

Krok 3

Chlebek pita podgrzej w piekarniku według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Wypełnij je warzywami i skrop przed podaniem oliwą, dodając posiekane świeże zioła.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pita z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej