
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyc.Pokroic paprykę w kostkę i cukinię.Bakłażana pokroic w plastry,posolic i odstawic do tzw.spocenia.
Krok 2
W małym garnuszku z niewielką ilością wody ugotowac chwilkę paprykę i cukinię do miękkości.Doprawic tymiankiem oraz solą i pieprzem.Fix leczo wymieszac z wodą i w garnku zagotowac chwilę cały czas mieszając.Dodac do warzyw i zamieszac delikatnie.
Krok 3
Bakłażana wytrzec papierowym ręcznikiem.Smażyc na grillu lub patelni grillowej z dwóch stron.Na każdym plastrze układac łyżkę leczo.Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej