Grillowany bakłażan z fix leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany bakłażan z fix leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyc.Pokroic paprykę w kostkę i cukinię.Bakłażana pokroic w plastry,posolic i odstawic do tzw.spocenia.

Krok 2

W małym garnuszku z niewielką ilością wody ugotowac chwilkę paprykę i cukinię do miękkości.Doprawic tymiankiem oraz solą i pieprzem.Fix leczo wymieszac z wodą i w garnku zagotowac chwilę cały czas mieszając.Dodac do warzyw i zamieszac delikatnie.

Krok 3

Bakłażana wytrzec papierowym ręcznikiem.Smażyc na grillu lub patelni grillowej z dwóch stron.Na każdym plastrze układac łyżkę leczo.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowany bakłażan
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej