Grillowany bakłażan z fix leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany bakłażan z fix leczo

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyc.Pokroic paprykę w kostkę i cukinię.Bakłażana pokroic w plastry,posolic i odstawic do tzw.spocenia.

Krok 2

W małym garnuszku z niewielką ilością wody ugotowac chwilkę paprykę i cukinię do miękkości.Doprawic tymiankiem oraz solą i pieprzem.Fix leczo wymieszac z wodą i w garnku zagotowac chwilę cały czas mieszając.Dodac do warzyw i zamieszac delikatnie.

Krok 3

Bakłażana wytrzec papierowym ręcznikiem.Smażyc na grillu lub patelni grillowej z dwóch stron.Na każdym plastrze układac łyżkę leczo.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany bakłażan z fix leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej