Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym
łatwe
193 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
300 mililitrów
50 mililitrów
3 łyżki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 45 minut.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej wino i odparuj alkohol.
Krok 4
Przygotowany sos wlej na patelnię, dodaj śmietanę i całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty.
Krok 5
Upieczone pałki z kurczaka przełóż do niedużego garnka, zalej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotuj jeszcze 2 minuty i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej