Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym
łatwe
194 osoby zapisały

Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
300 mililitrów
50 mililitrów
3 łyżki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki z kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 45 minut.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej wino i odparuj alkohol.
Krok 4
Przygotowany sos wlej na patelnię, dodaj śmietanę i całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty.
Krok 5
Upieczone pałki z kurczaka przełóż do niedużego garnka, zalej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotuj jeszcze 2 minuty i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej