Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

155 osób wydrukowało

Pobierz pdf

194 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

50 mililitrów

3 łyżki

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 45 minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej wino i odparuj alkohol.

Krok 4

Przygotowany sos wlej na patelnię, dodaj śmietanę i całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty.

Krok 5

Upieczone pałki z kurczaka przełóż do niedużego garnka, zalej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotuj jeszcze 2 minuty i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Kamcia Nowak

    Kamcia Nowak , 18.11.2015

    pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z pomidorami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej