Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

300 mililitrów

50 mililitrów

3 łyżki

100 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki z kurczaka umyj, osusz, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr. Tak przygotowane mięso wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 45 minut.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Wlej wino i odparuj alkohol.

Krok 4

Przygotowany sos wlej na patelnię, dodaj śmietanę i całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 3 minuty.

Krok 5

Upieczone pałki z kurczaka przełóż do niedużego garnka, zalej przygotowanym sosem i wymieszaj. Gotuj jeszcze 2 minuty i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Kamcia Nowak

    Kamcia Nowak , 18.11.2015

    pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z sosem pieprzowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej