Bakłażan smażony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan smażony na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plasterki i oprósz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut

Krok 3

Na ten sam tłuszcz wsyp kmin rzymski oraz posiekaną papryczkę i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Teraz dolej jogurt, wymieszaj i przestań podgrzewać tak aby jogurt się nie zważył.

Krok 2

Następnie kładź na gorący olej. Smaż na złoto z obu stron, po czym bakłażana odsączaj na ręczniku papierowy i układaj w miseczce.

Krok 5

Ciepłego bakłażana ułóż na talerzu bądź w misce i zalej sosem jogurtowym. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej