
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój na plasterki i oprósz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut
Krok 3
Na ten sam tłuszcz wsyp kmin rzymski oraz posiekaną papryczkę i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu.
Krok 4
Teraz dolej jogurt, wymieszaj i przestań podgrzewać tak aby jogurt się nie zważył.
Krok 2
Następnie kładź na gorący olej. Smaż na złoto z obu stron, po czym bakłażana odsączaj na ręczniku papierowy i układaj w miseczce.
Krok 5
Ciepłego bakłażana ułóż na talerzu bądź w misce i zalej sosem jogurtowym. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej