Bakłażan smażony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan smażony na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój na plasterki i oprósz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut

Krok 3

Na ten sam tłuszcz wsyp kmin rzymski oraz posiekaną papryczkę i smaż przez ok. 2 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Teraz dolej jogurt, wymieszaj i przestań podgrzewać tak aby jogurt się nie zważył.

Krok 2

Następnie kładź na gorący olej. Smaż na złoto z obu stron, po czym bakłażana odsączaj na ręczniku papierowy i układaj w miseczce.

Krok 5

Ciepłego bakłażana ułóż na talerzu bądź w misce i zalej sosem jogurtowym. Podawaj samodzielnie lub z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan smażony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej