
Składniki
600 gramów
150 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
4 sztuki
3 ziarna
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę, boczek oraz cebulę pokrój w kostkę o grubości 2 cm. Czosnek posiekaj a marchewkę pokrój w półplastry.

Krok 2
W garnku przesmaż mięso, dodaj boczek, marchewkę, cebulę, czosnek oraz koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem. Pieczarki pokrój w cząstki, przesmaż na rozgrzanej patelni i wsyp do garnka. Następnie wlej wino, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Poczekaj, aż wino odparuje o połowę. Dodaj gałązkę tymianku.

Krok 3
Do garnka wlej 600 ml wody i aby wydobyć pełny smak dania dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Garnek przykryj i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gotową potrawę podawaj np. z kaszą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Esencja do duszonych mięs Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Boeuf Bourguignon
Wyjątkowe danie kuchni francuskiej. Wołowina po burgundzku, duszona w czerwonym winie, to uczta dla podniebienia. Połączenie boczku, wołowiny i wina jest niezwykle udane. Smak wzbogacają również warzywa i starannie dobrane przyprawy. Danie, choć tak wyrafinowane, jest proste w przygotowaniu. Jego sekretem jest długi proces duszenia, dzięki któremu uwalniają się aromaty zawarte w wołowinie. W niektórych przepisach proponuje się piec mięso przez kilka godzin w piekarniku, jednak to wersja dla osób, które dysponują dużą ilością czasu. Uduszenie mięsa z warzywami w garnku do miękkości, wystarczy, aby wydobyć pełnię aromatu. Tak przygotowana wołowina jest niezwykle delikatna, wprost rozpływa się w ustach. Może być podawana na wystawny obiad, jak i codzienny, rodzinny posiłek. Serwuj ją wedle upodobań z ziemniakami, ryżem lub kaszą.