
Składniki
600 gramów
150 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
300 mililitrów
4 sztuki
3 ziarna
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę, boczek oraz cebulę pokrój w kostkę o grubości 2 cm. Czosnek posiekaj a marchewkę pokrój w półplastry.

Krok 2
W garnku przesmaż mięso, dodaj boczek, marchewkę, cebulę, czosnek oraz koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem. Pieczarki pokrój w cząstki, przesmaż na rozgrzanej patelni i wsyp do garnka. Następnie wlej wino, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Poczekaj, aż wino odparuje o połowę. Dodaj gałązkę tymianku.

Krok 3
Do garnka wlej 600 ml wody i aby wydobyć pełny smak dania dodaj Sos do pieczeni z grzybami Knorr . Garnek przykryj i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Gotową potrawę podawaj np. z kaszą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do duszonych mięs Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Boeuf Bourguignon
Wyjątkowe danie kuchni francuskiej. Wołowina po burgundzku, duszona w czerwonym winie, to uczta dla podniebienia. Połączenie boczku, wołowiny i wina jest niezwykle udane. Smak wzbogacają również warzywa i starannie dobrane przyprawy. Danie, choć tak wyrafinowane, jest proste w przygotowaniu. Jego sekretem jest długi proces duszenia, dzięki któremu uwalniają się aromaty zawarte w wołowinie. W niektórych przepisach proponuje się piec mięso przez kilka godzin w piekarniku, jednak to wersja dla osób, które dysponują dużą ilością czasu. Uduszenie mięsa z warzywami w garnku do miękkości, wystarczy, aby wydobyć pełnię aromatu. Tak przygotowana wołowina jest niezwykle delikatna, wprost rozpływa się w ustach. Może być podawana na wystawny obiad, jak i codzienny, rodzinny posiłek. Serwuj ją wedle upodobań z ziemniakami, ryżem lub kaszą.