
Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 litra
1 łyżeczka
1 łyżka
1 opakowanie
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, czosnek i chili drobno posiekaj i podsmaż na patelni.

Krok 2
Gdy składniki zrobią się mocno rumiane, dodaj przyprawy i po chwili smażenia odcedzoną fasolkę.

Krok 3
Teraz dolej 0,5 l wody i dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 4
Fasolkę dopraw Kostką do mięs pieczeniową Knorr, która podkreśli smak dania, duś powoli, aż potrawa zgęstnieje.

Krok 5
Gotowe danie przełóż do miski. Na wierzchu posyp posiekaną kolendrą i powbijaj nachos. Podawaj.


Dobra rada:
Dla wzbogacenia smaku możesz posypać fasolkę startym żółtym serem i podawać z gęstą kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po meksykańsku
Kuchnia meksykańska słynie z legendarnej wręcz ostrości dań. Meksykanie lubią zwłaszcza uliczne jedzenie, które można zjeść na świeżym powietrzu. Taco, quesadilla i chili con carne są najbardziej popularnymi meksykańskimi potrawami a czerwona fasola jest ich bardzo popularnym składnikiem. Ten przepis na fasolkę po meksykańsku jest bezmięsną wersją potrawy. Jej wyjątkowy smak opiera się na fasoli i aromatycznych przyprawach, a zwłaszcza na charakterystycznej dla tej kuchni kolendrze. Podczas duszenia fasoli z koncentratem pomidorowym, cebulą i czosnkiem danie gęstnieje, dzięki czemu zaczyna przypominać gulasz. Typowym dodatkiem do fasolki po meksykańsku są nachos, czyli rodzaj kukurydzianych chrupek – meksykański odpowiednik chipsów o trójkątnym kształcie. Danie dobrze jest podać posypane zieleniną oraz ozdobione łyżką śmietany. Udanego gotowania!