Haładziec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Haładziec

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

500 gramów

1 łyżeczka

3 ziarna

3 sztuki

5 ziaren

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.

Krok 2

Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 3

Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem pokrój haładziec w grube plastry i podawaj z chrzanem lub cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Siekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej