Haładziec przepis – Zobacz na przepisy.pl

Haładziec

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

109 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

500 gramów

1 łyżeczka

3 ziarna

3 sztuki

5 ziaren

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.

Krok 2

Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 3

Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem pokrój haładziec w grube plastry i podawaj z chrzanem lub cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej