Haładziec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Haładziec

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

3 ziarna

3 sztuki

5 ziaren

1 łyżeczka

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.

Krok 2

Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 3

Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem pokrój haładziec w grube plastry i podawaj z chrzanem lub cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - HaładziecHaładziec

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.