Haładziec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Haładziec

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

3 ziarna

3 sztuki

5 ziaren

1 łyżeczka

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.

Krok 2

Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.

Krok 3

Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 4

Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.

przepisy.pl

Dobra rada:

Przed podaniem pokrój haładziec w grube plastry i podawaj z chrzanem lub cytryną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Haładziec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - HaładziecHaładziec

Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.