
Składniki
500 gramów
2 sztuki
500 gramów
1 łyżeczka
3 ziarna
3 sztuki
5 ziaren
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej mięso i Bulionetki wołowe Knorr dwoma litrami wody. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 godziny.
Krok 2
Dopraw do smaku 1 łyżeczką Przyprawy w płynie Delikat Knorr, następnie odstaw do ostudzenia.
Krok 3
Przecedź chłodny wywar przez sito, mięso oddziel od kości i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 4
Umieść je w odpowiednio dużym naczyniu, zalej powstałym wywarem i odstaw do lodówki, do czasu, gdy stężeje.
Dobra rada:
Przed podaniem pokrój haładziec w grube plastry i podawaj z chrzanem lub cytryną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej