Indyk po malezyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk po malezyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

290 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

400 gramów

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

1 słoik

3 sztuki

4 łyżki

1 pęczek

2 opakowania

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paseczki, oprósz sola i pieprzem, mięso odstaw do lodówki na kilka godzin. Posiekaj młodą cebulkę, chili, kolendrę. Pomidory i ananasa pokrój w kostkę.

Indyk po malezyjsku - Krok 1

Krok 2

Na suchej patelni upraż wiórki kokosa. Ryż ugotuj według zaleceń producenta.

Indyk po malezyjsku - Krok 2

Krok 3

Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż indyka, dodaj cebulkę (tylko biała część), curry i chili. Smaż te składniki chwilę aż zaczną przywierać do dna patelni.

Indyk po malezyjsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy ananasa, pomidory, mleko kokosowe, wiórki. Wszystko razem gotuj około 20 minut aż gulasz zgęstnieje odparowując o połowę.

Indyk po malezyjsku - Krok 4

Krok 5

Dopraw go do smaku sokiem wyciśniętym z limonki, posiekaną kolendrą i pozostałą zieloną cebulką. Podawaj z ryżem.

Indyk po malezyjsku - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Ananasa można zastąpić na przykład brzoskwinią.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata wojciechowska

    Małgorzata wojciechowska , 05.09.2018

    indyk super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk po malezyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyk po malezyjskuIndyk po malezyjsku

Czas na potrawę, której być może jeszcze nie znasz. Dziś pod lupę weźmiemy kuchnię malezyjską. Jej cechą charakterystyczną jest różnorodność. Co ją wyróżnia? Mnogość kolorów, smaków, egzotycznych produktów. Chcesz poczuć ten klimat? Sięgnij po przepis na indyka po malezyjsku i ciesz się całą gamą nowych smaków!

Dla kogo?

Dla miłośników mięsa i tych, którzy cenią sobie nieoczywiste połączenia smakowe.

Na jaką okazję?

Indyk po malezyjsku to świetna propozycja na obiad. Zaserwuj to danie swoim najbliższym. Z pewnością poproszą o dokładkę. To raj dla podniebienia!

Czy wiesz, że?

Kuchnia malezyjska łączy w sobie elementy kuchni malajskiej, chińskiej oraz hinduskiej. To prawdziwa eksplozja smaków!

Dla urozmaicenia:

Ananas możesz zastąpić na przykład brzoskwinią. Danie podawaj z makaronem azjatyckim.