
Składniki
40 dekagramów
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.
Krok 2
Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.
Krok 3
Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 4
Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasola po meksykańsku
Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!