Fasola po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.

Fasola po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Fasola po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po meksykańsku Fasola po meksykańsku

Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!