Fasola po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.

Fasola po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Fasola po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po meksykańsku Fasola po meksykańsku

Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!