Fasola po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.

Fasola po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Fasola po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po meksykańsku Fasola po meksykańsku

Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!