Fasola po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

195 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.

Fasola po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Fasola po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po meksykańsku Fasola po meksykańsku

Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!