Fasola po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fasola po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

196 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.

Fasola po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Fasola po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Fasola po meksykańsku  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasola po meksykańsku Fasola po meksykańsku

Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!