Składniki
1 sztuka
4 sztuki
3 łyżki
40 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz i zostaw na 12 godzin. Ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedź po ugotowaniu.
Krok 2
Obierz i pokrój w drobną kostkę cebulę. Posiekaj drobno papryczki chili wraz z nasionami.
Krok 3
Rozgrzej smalec w rondlu. Wrzuć cebulę i posiekaną papryczkę. Smaż około 3 minuty, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 4
Dodaj ugotowaną fasolę, dokładnie wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasola po meksykańsku
Nasza fasola po meksykańsku to danie z charakterem. W nieocenionym towarzystwie pikantnych papryczek chili. Buen apetito!