Skrzydełka hot wings przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka hot wings

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

125 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować kurczaka: odciąć tę malutką część na końcu i wyrzucić, a następnie skrzydełko przeciąć w połowie, żeby powstały dwa małe kawałeczki.

Krok 2

Przygotować marynatę: wymieszać oliwę z oliwek, miód, musztardę, przyprawę do kurczaka, chilli i mleko, doprawić solą i pieprzem. Skrzydełka zalać marynatą, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. godzinę, żeby marynata dobrze oblepiła mięso.

Krok 3

Po tym czasie każde skrzydełko obtoczyć lekko w mące ziemniaczanej, znowu trochę posolić i ułożyć na blasze. To ważna uwaga - skrzydełka nie muszą być całe zapanierowane, wystarczy, że będą miały na sobie trochę glazury, wtedy moim zdaniem smakują bardziej naturalnie. Piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka hot wings - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej