Śledzie w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

2 sztuki

null

null

8 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę pokrój w pół talarki.

Krok 2

Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.

Krok 3

Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.

Krok 4

Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej