Śledzie w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

2 sztuki

null

null

8 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę pokrój w pół talarki.

Krok 2

Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.

Krok 3

Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.

Krok 4

Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej