Śledzie w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

2 sztuki

null

null

8 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę pokrój w pół talarki.

Krok 2

Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.

Krok 3

Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.

Krok 4

Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej