Śledzie w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

2 sztuki

null

null

8 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę pokrój w pół talarki.

Krok 2

Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.

Krok 3

Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.

Krok 4

Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej