
Składniki
1 kilogram
8 sztuk
2 sztuki
null
null
8 sztuk
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebulę pokrój w pół talarki.
Krok 2
Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.
Krok 3
Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.
Krok 4
Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej