Śledzie w zalewie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w zalewie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

8 sztuk

2 sztuki

null

null

8 sztuk

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebulę pokrój w pół talarki.

Krok 2

Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.

Krok 3

Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.

Krok 4

Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w zalewie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z ryżem
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej