Ostre chrupery z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chrupery z kurczaka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

750 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy panierkę Fix Knorr z pieprzem cayene.

Krok 2

Pierś kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w paski.

Krok 3

Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Pieczemy około 30 min. w temp. 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej