Ostre chrupery z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chrupery z kurczaka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy panierkę Fix Knorr z pieprzem cayene.

Krok 2

Pierś kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w paski.

Krok 3

Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Pieczemy około 30 min. w temp. 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej