Ostre chrupery z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre chrupery z kurczaka

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

750 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszamy panierkę Fix Knorr z pieprzem cayene.

Krok 2

Pierś kurczaka dokładnie płuczemy i kroimy w paski.

Krok 3

Mięso obtaczamy w przygotowanej panierce i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4

Pieczemy około 30 min. w temp. 180 st. C. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre chrupery z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sajgonki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej