Jajka z radicchio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z radicchio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

20 dekagramów

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie oczyść, usuń wierzchnie liście, przekrój wzdłuż na połowy i usuń głąby.

Krok 2

Włóż do naczynia żaroodpornego z 3 łyżkami oliwy. Skrop octem, oprósz solą i cukrem. Piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Po tym czasie wyjmij, skrop pozostałą oliwą i przełóż na talerz. Dodaj boczek.

Krok 4

Jajka przekrój wzdłuż na połowy i dodaj do cykorii. Oprósz pieprzem. Podawaj z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z radicchio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej