Tortilla wykwintna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla wykwintna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

4 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz koperek posiekaj i połącz z kozim serem.

Krok 2

Pomidorki przekrój w ćwiartki.

Krok 3

Tortille podgrzej na patelni.

Krok 4

Masą serową posmaruj ciepłą, miękką tortillę.

Krok 5

Ułóż plastry łososia i pomidorki koktajlowe.

Krok 6

Całość obficie pokrop sosem vinaigrette i dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto zawiń w ruloniki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla wykwintna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Knedle czeskie z gulaszem
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej