
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz koperek posiekaj i połącz z kozim serem.
Krok 2
Pomidorki przekrój w ćwiartki.
Krok 3
Tortille podgrzej na patelni.
Krok 4
Masą serową posmaruj ciepłą, miękką tortillę.
Krok 5
Ułóż plastry łososia i pomidorki koktajlowe.
Krok 6
Całość obficie pokrop sosem vinaigrette i dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto zawiń w ruloniki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej