
Składniki
2 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
3 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy kwadrans.
Krok 2
W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem
Krok 3
Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej