Kasza gryczana w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana w sosie grzybowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy kwadrans.

Krok 2

W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

Krok 3

Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej