Składniki
2 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
3 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy kwadrans.
Krok 2
W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem
Krok 3
Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej