Kasza gryczana w sosie grzybowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy kwadrans.

Krok 2

W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

Krok 3

Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej