Kasza gryczana w sosie grzybowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy kwadrans.

Krok 2

W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

Krok 3

Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej