Kasza gryczana w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana w sosie grzybowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy kwadrans.

Krok 2

W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

Krok 3

Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej