
Składniki
750 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na mniejsze kawałki i zalej ją sosem sojowym wymieszanym z sherry i przyprawą Knorr. Odstaw na 2 godziny.
Krok 2
Dodaj skórkę startą z jednej pomarańczy, imbir oraz przyprawę 5 smaków i całość zalej litrem wody, po czym doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn zmniejszy się o 1/4.
Krok 3
Sos przecedź i dodaj do niego ocet oraz cukier i wymieszaj. Ponownie gotuj aż sos uzyska konsystencję syropu.
Krok 4
Syropem posmaruj rybę i odstaw do lodówki na 3 godziny. Rybę podawaj na zimno.
Krok 5
Cebulę posiekaj i włóż do garnka
Krok 6
Filety odsącz i podsmaż na oleju po 5 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































