
Składniki
750 gramów
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę podziel na mniejsze kawałki i zalej ją sosem sojowym wymieszanym z sherry i przyprawą Knorr. Odstaw na 2 godziny.
Krok 2
Dodaj skórkę startą z jednej pomarańczy, imbir oraz przyprawę 5 smaków i całość zalej litrem wody, po czym doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn zmniejszy się o 1/4.
Krok 3
Sos przecedź i dodaj do niego ocet oraz cukier i wymieszaj. Ponownie gotuj aż sos uzyska konsystencję syropu.
Krok 4
Syropem posmaruj rybę i odstaw do lodówki na 3 godziny. Rybę podawaj na zimno.
Krok 5
Cebulę posiekaj i włóż do garnka
Krok 6
Filety odsącz i podsmaż na oleju po 5 minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej