Ryba pięciu smaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pięciu smaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę podziel na mniejsze kawałki i zalej ją sosem sojowym wymieszanym z sherry i przyprawą Knorr. Odstaw na 2 godziny.

Krok 2

Dodaj skórkę startą z jednej pomarańczy, imbir oraz przyprawę 5 smaków i całość zalej litrem wody, po czym doprowadź do wrzenia i gotuj, aż płyn zmniejszy się o 1/4.

Krok 3

Sos przecedź i dodaj do niego ocet oraz cukier i wymieszaj. Ponownie gotuj aż sos uzyska konsystencję syropu.

Krok 4

Syropem posmaruj rybę i odstaw do lodówki na 3 godziny. Rybę podawaj na zimno.

Krok 5

Cebulę posiekaj i włóż do garnka

Krok 6

Filety odsącz i podsmaż na oleju po 5 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pięciu smaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
106 osób ogląda przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej