
Składniki
40 dekagramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1.5 łyżki
5 dekagramów
1 łyżka
2 łyżki
0.5 łyżki
1 litr
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na grubsze paski. Obierz imbir i posiekaj. Wymieszaj kawałki ryby z imbirem i sosem sojowym.

Krok 2
Delikatnie ubij białka. Dodaj sól, wódkę, półtorej łyżki mąki, a następnie wymieszaj. Wyrób jednolite, rzadkie ciasto.

Krok 3
Filety obtocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż uzyskają złotawy kolor.

Krok 4
W garnku zagotuj Fix Knorr z 300 mililitrami wody, aż powstanie sos. Smażoną rybę podawaj z sosem w oddzielnej miseczce. Rybę udekoruj natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba słodko-kwaśna
Jeżeli poszukujesz ciekawej alternatywy dla popularnych sposobów przyrządzania filetów rybnych, wypróbuj przepis na słodko-kwaśną rybę z dodatkiem sosu sojowego – już jego niewielka ilość zapewni daniu orientalny charakter. Aby podkreślić smak potrawy, użyj świeżego imbiru, który nada całości intensywnego aromatu. Do przyrządzenia dania z przepisu użyj filetów jednej z białych ryb, na przykład soli, mintaja lub dorsza. Odpowiednie będą wszelkie gatunki o zwartym mięsie, które łatwo pokroisz i usmażysz. Przygotuj ciasto na bazie białek oraz mąki ziemniaczanej, a następnie obtocz w nim rybę i smaż na głębokim oleju do momentu, aż osiągnie złocisty kolor. Rybę słodko-kwaśną podawaj z sosem serwowanym w osobnej misce, a także z białym lub brązowym ryżem oraz kawałkami limonki i pomarańczy. Przez podaniem udekoruj danie posiekaną natką pietruszki. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Zainspiruj się i podziel się swoją opinią.


































