Ryba słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

708 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1.5 łyżki

5 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

0.5 łyżki

1 litr

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na grubsze paski. Obierz imbir i posiekaj. Wymieszaj kawałki ryby z imbirem i sosem sojowym.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Delikatnie ubij białka. Dodaj sól, wódkę, półtorej łyżki mąki, a następnie wymieszaj. Wyrób jednolite, rzadkie ciasto.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Filety obtocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż uzyskają złotawy kolor.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj Fix Knorr z 300 mililitrami wody, aż powstanie sos. Smażoną rybę podawaj z sosem w oddzielnej miseczce. Rybę udekoruj natką pietruszki.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryba po podhalańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko-kwaśnaRyba słodko-kwaśna

Jeżeli poszukujesz ciekawej alternatywy dla popularnych sposobów przyrządzania filetów rybnych, wypróbuj przepis na słodko-kwaśną rybę z dodatkiem sosu sojowego – już jego niewielka ilość zapewni daniu orientalny charakter. Aby podkreślić smak potrawy, użyj świeżego imbiru, który nada całości intensywnego aromatu. Do przyrządzenia dania z przepisu użyj filetów jednej z białych ryb, na przykład soli, mintaja lub dorsza. Odpowiednie będą wszelkie gatunki o zwartym mięsie, które łatwo pokroisz i usmażysz. Przygotuj ciasto na bazie białek oraz mąki ziemniaczanej, a następnie obtocz w nim rybę i smaż na głębokim oleju do momentu, aż osiągnie złocisty kolor. Rybę słodko-kwaśną podawaj z sosem serwowanym w osobnej misce, a także z białym lub brązowym ryżem oraz kawałkami limonki i pomarańczy. Przez podaniem udekoruj danie posiekaną natką pietruszki. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Zainspiruj się i podziel się swoją opinią.