Ryba słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
730 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1.5 łyżki

5 dekagramów

1 łyżka

2 łyżki

0.5 łyżki

1 litr

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na grubsze paski. Obierz imbir i posiekaj. Wymieszaj kawałki ryby z imbirem i sosem sojowym.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Delikatnie ubij białka. Dodaj sól, wódkę, półtorej łyżki mąki, a następnie wymieszaj. Wyrób jednolite, rzadkie ciasto.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Filety obtocz w cieście i smaż na głębokim oleju, aż uzyskają złotawy kolor.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

W garnku zagotuj Fix Knorr z 300 mililitrami wody, aż powstanie sos. Smażoną rybę podawaj z sosem w oddzielnej miseczce. Rybę udekoruj natką pietruszki.

Ryba słodko-kwaśna - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba słodko-kwaśnaRyba słodko-kwaśna

Jeżeli poszukujesz ciekawej alternatywy dla popularnych sposobów przyrządzania filetów rybnych, wypróbuj przepis na słodko-kwaśną rybę z dodatkiem sosu sojowego – już jego niewielka ilość zapewni daniu orientalny charakter. Aby podkreślić smak potrawy, użyj świeżego imbiru, który nada całości intensywnego aromatu. Do przyrządzenia dania z przepisu użyj filetów jednej z białych ryb, na przykład soli, mintaja lub dorsza. Odpowiednie będą wszelkie gatunki o zwartym mięsie, które łatwo pokroisz i usmażysz. Przygotuj ciasto na bazie białek oraz mąki ziemniaczanej, a następnie obtocz w nim rybę i smaż na głębokim oleju do momentu, aż osiągnie złocisty kolor. Rybę słodko-kwaśną podawaj z sosem serwowanym w osobnej misce, a także z białym lub brązowym ryżem oraz kawałkami limonki i pomarańczy. Przez podaniem udekoruj danie posiekaną natką pietruszki. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością. Zainspiruj się i podziel się swoją opinią.