Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.

1

Opinie o przepisie

  • Domka Stronka

    Domka Stronka , 23.05.2016

    Uwielbiam makaron Primo gusto a do tego sos boloński, albo robiony z pomidorów , dużo czosnku i dużo parmezanu :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z klopsikami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej