Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl

Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.

1

Opinie o przepisie

  • Domka Stronka

    Domka Stronka , 23.05.2016

    Uwielbiam makaron Primo gusto a do tego sos boloński, albo robiony z pomidorów , dużo czosnku i dużo parmezanu :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej