Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Knorr Fix Spaghetti Bolognese. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.

1

Opinie o przepisie

  • Domka Stronka

    Domka Stronka , 23.05.2016

    Uwielbiam makaron Primo gusto a do tego sos boloński, albo robiony z pomidorów , dużo czosnku i dużo parmezanu :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchoviesSpaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Makaron ugotuj al dente i odcedź.