Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies
łatwe
91 osób zapisało

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej