Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.

Krok 3

Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.

1

Opinie o przepisie

  • Domka Stronka

    Domka Stronka , 23.05.2016

    Uwielbiam makaron Primo gusto a do tego sos boloński, albo robiony z pomidorów , dużo czosnku i dużo parmezanu :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti cztery sery
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchoviesSpaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies

Makaron ugotuj al dente i odcedź.