Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej