Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies
łatwe
92 osoby zapisały

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Knorr Fix Spaghetti Bolognese. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies
Makaron ugotuj al dente i odcedź.