Spaghetti w pomidorowym sosie z chorizo i anchovies
łatwe
90 osób zapisało

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż chorizo, dodaj czosnek, cebulę oraz pokrojone anchovies.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, 100 ml wody oraz żeby sos był dobrze doprawiony i odpowiednio gęsty - Sos Naturalnie Smaczne Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z gotowym sosem, dodaj posiekana natkę i podawaj.

Dobra rada:
Do sosu możesz dodać 2-3 łyżki śmietany a sos nabierze kremowej konsystencji.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej