
Składniki
800 gramów
4 sztuki
4 łyżki
null
500 mililitrów
null
2 łyżki
1 łyżka
80 gramów
600 gramów
500 mililitrów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba wywary rybny i rosół Knorr wymieszaj ze śmietaną, podczas gotowania zredukuj objętość o połowę.
Krok 2
Do nich dodaj musztardy soli i pieprzu.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Potem je obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
Następnie podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z masłem. Pokrój w piórka cebule i dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Pokrój dorsza w kostkę 3x3 cm i obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach oleju na złotobrązowy kolor. Do ziemniaków dodaj rybę.
Krok 6
Poruszaj patelnią celem wymieszania składników, po czym polej sosem i zapiecz w piekarniku przez około 8 minut na złotobrązowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej