Ryba po hambursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po hambursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

4 łyżki

null

500 mililitrów

null

2 łyżki

1 łyżka

80 gramów

600 gramów

500 mililitrów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba wywary rybny i rosół Knorr wymieszaj ze śmietaną, podczas gotowania zredukuj objętość o połowę.

Krok 2

Do nich dodaj musztardy soli i pieprzu.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Potem je obierz i pokrój w plastry.

Krok 4

Następnie podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z masłem. Pokrój w piórka cebule i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Pokrój dorsza w kostkę 3x3 cm i obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach oleju na złotobrązowy kolor. Do ziemniaków dodaj rybę.

Krok 6

Poruszaj patelnią celem wymieszania składników, po czym polej sosem i zapiecz w piekarniku przez około 8 minut na złotobrązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej