
Składniki
800 gramów
4 sztuki
4 łyżki
null
500 mililitrów
null
2 łyżki
1 łyżka
80 gramów
600 gramów
500 mililitrów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba wywary rybny i rosół Knorr wymieszaj ze śmietaną, podczas gotowania zredukuj objętość o połowę.
Krok 2
Do nich dodaj musztardy soli i pieprzu.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Potem je obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
Następnie podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z masłem. Pokrój w piórka cebule i dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Pokrój dorsza w kostkę 3x3 cm i obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach oleju na złotobrązowy kolor. Do ziemniaków dodaj rybę.
Krok 6
Poruszaj patelnią celem wymieszania składników, po czym polej sosem i zapiecz w piekarniku przez około 8 minut na złotobrązowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej