
Składniki
800 gramów
4 sztuki
4 łyżki
null
500 mililitrów
null
2 łyżki
1 łyżka
80 gramów
600 gramów
500 mililitrów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba wywary rybny i rosół Knorr wymieszaj ze śmietaną, podczas gotowania zredukuj objętość o połowę.
Krok 2
Do nich dodaj musztardy soli i pieprzu.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Potem je obierz i pokrój w plastry.
Krok 4
Następnie podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z masłem. Pokrój w piórka cebule i dodaj do ziemniaków.
Krok 5
Pokrój dorsza w kostkę 3x3 cm i obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach oleju na złotobrązowy kolor. Do ziemniaków dodaj rybę.
Krok 6
Poruszaj patelnią celem wymieszania składników, po czym polej sosem i zapiecz w piekarniku przez około 8 minut na złotobrązowo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej