Ryba po hambursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po hambursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

4 łyżki

null

500 mililitrów

null

2 łyżki

1 łyżka

80 gramów

600 gramów

500 mililitrów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba wywary rybny i rosół Knorr wymieszaj ze śmietaną, podczas gotowania zredukuj objętość o połowę.

Krok 2

Do nich dodaj musztardy soli i pieprzu.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Potem je obierz i pokrój w plastry.

Krok 4

Następnie podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju z masłem. Pokrój w piórka cebule i dodaj do ziemniaków.

Krok 5

Pokrój dorsza w kostkę 3x3 cm i obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach oleju na złotobrązowy kolor. Do ziemniaków dodaj rybę.

Krok 6

Poruszaj patelnią celem wymieszania składników, po czym polej sosem i zapiecz w piekarniku przez około 8 minut na złotobrązowo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po hambursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidorowe antipasti
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej