Zupa ucha syberyjska - przepis: prawdziwa | Przepisy.pl pixel

Ucha syberyjska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wytnij filety.

Krok 2

Pozostałości po rybie dokładnie umyj. Dodaj rozdrobnioną włoszczyznę 2 litry wody i zagotuj bulion.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj bulion przez ok. 30 minut aż będzie klarowny i esencjonalny. Następnie przecedź wywar. Wrzuć na powrót warzywa.

Krok 4

Pod koniec gotowania bulionu dodaj filet ryby pokrojony w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej