Ucha syberyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha syberyjska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wytnij filety.

Krok 2

Pozostałości po rybie dokładnie umyj. Dodaj rozdrobnioną włoszczyznę 2 litry wody i zagotuj bulion.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj bulion przez ok. 30 minut aż będzie klarowny i esencjonalny. Następnie przecedź wywar. Wrzuć na powrót warzywa.

Krok 4

Pod koniec gotowania bulionu dodaj filet ryby pokrojony w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej