Ucha syberyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ucha syberyjska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wytnij filety.

Krok 2

Pozostałości po rybie dokładnie umyj. Dodaj rozdrobnioną włoszczyznę 2 litry wody i zagotuj bulion.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj bulion przez ok. 30 minut aż będzie klarowny i esencjonalny. Następnie przecedź wywar. Wrzuć na powrót warzywa.

Krok 4

Pod koniec gotowania bulionu dodaj filet ryby pokrojony w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej