Zupa ucha syberyjska - przepis: prawdziwa | Przepisy.pl pixel

Ucha syberyjska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wytnij filety.

Krok 2

Pozostałości po rybie dokładnie umyj. Dodaj rozdrobnioną włoszczyznę 2 litry wody i zagotuj bulion.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj bulion przez ok. 30 minut aż będzie klarowny i esencjonalny. Następnie przecedź wywar. Wrzuć na powrót warzywa.

Krok 4

Pod koniec gotowania bulionu dodaj filet ryby pokrojony w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Polędwica wołowa pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej