Zupa ucha syberyjska - przepis: prawdziwa | Przepisy.pl pixel

Ucha syberyjska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 pęczek

1 pęczek

2 sztuki

2 łyżki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę wypatrosz, wytnij filety.

Krok 2

Pozostałości po rybie dokładnie umyj. Dodaj rozdrobnioną włoszczyznę 2 litry wody i zagotuj bulion.

Krok 3

Dodaj przyprawę Knorr i gotuj bulion przez ok. 30 minut aż będzie klarowny i esencjonalny. Następnie przecedź wywar. Wrzuć na powrót warzywa.

Krok 4

Pod koniec gotowania bulionu dodaj filet ryby pokrojony w mniejsze kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ucha syberyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej