Młoda kapusta z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta z boczkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowany koperek i pokrojony drobno seler naciowy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Odcedzamy z nadmiaru wody.

Krok 2

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w drobno i dodajemy do boczku dalej smażąc.

Krok 3

Wszystko przekładamy do kapusty, mieszamy. Dodajemy koncentrat, do smaku ocet, sol, pieprz, kosteczkę czosnkową i delikat. Chwile razem smażymy aż smaki się zmieszają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej