
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżka
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowany koperek i pokrojony drobno seler naciowy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Odcedzamy z nadmiaru wody.
Krok 2
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w drobno i dodajemy do boczku dalej smażąc.
Krok 3
Wszystko przekładamy do kapusty, mieszamy. Dodajemy koncentrat, do smaku ocet, sol, pieprz, kosteczkę czosnkową i delikat. Chwile razem smażymy aż smaki się zmieszają.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej