Młoda kapusta z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta z boczkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżka

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowany koperek i pokrojony drobno seler naciowy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Odcedzamy z nadmiaru wody.

Krok 2

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w drobno i dodajemy do boczku dalej smażąc.

Krok 3

Wszystko przekładamy do kapusty, mieszamy. Dodajemy koncentrat, do smaku ocet, sol, pieprz, kosteczkę czosnkową i delikat. Chwile razem smażymy aż smaki się zmieszają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej