Młoda kapusta z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta z boczkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowany koperek i pokrojony drobno seler naciowy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Odcedzamy z nadmiaru wody.

Krok 2

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w drobno i dodajemy do boczku dalej smażąc.

Krok 3

Wszystko przekładamy do kapusty, mieszamy. Dodajemy koncentrat, do smaku ocet, sol, pieprz, kosteczkę czosnkową i delikat. Chwile razem smażymy aż smaki się zmieszają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej