Młoda kapusta z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta z boczkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę szatkujemy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut. Dodajemy poszatkowany koperek i pokrojony drobno seler naciowy. Doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy do miękkości. Odcedzamy z nadmiaru wody.

Krok 2

Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Cebulę kroimy w drobno i dodajemy do boczku dalej smażąc.

Krok 3

Wszystko przekładamy do kapusty, mieszamy. Dodajemy koncentrat, do smaku ocet, sol, pieprz, kosteczkę czosnkową i delikat. Chwile razem smażymy aż smaki się zmieszają.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej