Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
30 dekagramów
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 litry
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser pokrój i zmiksuj ze śmietaną.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w piórka i podsmaż na maśle*.
Krok 3
Bulion zagotuj, dodaj zmiksowany ser i pieczarki z cebulą, gotuj przez 15 minut. Przypraw.
Krok 4
Kromki chleba pokrój w kostkę, zarumień na patelni lub w piekarniku i posyp nimi zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej