Zupa serowa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa serowa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

30 dekagramów

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 litry

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser pokrój i zmiksuj ze śmietaną.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w piórka i podsmaż na maśle*.

Krok 3

Bulion zagotuj, dodaj zmiksowany ser i pieczarki z cebulą, gotuj przez 15 minut. Przypraw.

Krok 4

Kromki chleba pokrój w kostkę, zarumień na patelni lub w piekarniku i posyp nimi zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej