Krem z białych szparagów z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów z grzankami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.

Krok 3

Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4

Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej