Krem z białych szparagów z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów z grzankami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.

Krok 3

Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4

Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej