Krem z białych szparagów z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem z białych szparagów z grzankami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 litr

4 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.

Krok 3

Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4

Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej