Krem z białych szparagów z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów z grzankami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.

Krok 3

Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4

Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej