Krem z białych szparagów z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z białych szparagów z grzankami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

4 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.

Krok 3

Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 4

Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z białych szparagów z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej