Moja sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moja sałatka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

180 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i usmaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Sałatę porwij na kawałki, pomidor, ogórek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj i dopraw pieprzem.

Krok 4

Dodaj usmażonego kurczaka i grzanki z sałatki Knorr.

Krok 5

Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i Sosem sałatkowym Knorr. Połącz z warzywami.

Krok 6

Sałatkę przełóż do miseczki, udekoruj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z ogórków
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej