Moja sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moja sałatka

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

180 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i usmaż na rumiano na oleju.

Krok 2

Sałatę porwij na kawałki, pomidor, ogórek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę.

Krok 3

Warzywa wymieszaj i dopraw pieprzem.

Krok 4

Dodaj usmażonego kurczaka i grzanki z sałatki Knorr.

Krok 5

Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i Sosem sałatkowym Knorr. Połącz z warzywami.

Krok 6

Sałatkę przełóż do miseczki, udekoruj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moja sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej