
Składniki
1 łyżka
180 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka i usmaż na rumiano na oleju.
Krok 2
Sałatę porwij na kawałki, pomidor, ogórek, paprykę i cebulę pokrój w kostkę.
Krok 3
Warzywa wymieszaj i dopraw pieprzem.
Krok 4
Dodaj usmażonego kurczaka i grzanki z sałatki Knorr.
Krok 5
Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i Sosem sałatkowym Knorr. Połącz z warzywami.
Krok 6
Sałatkę przełóż do miseczki, udekoruj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej