
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
125 mililitrów
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z ok. 700 ml gorącej wody. Warzywa oczyść, obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę. Kalafiora podziel na małe różyczki a łodygi posiekaj. Szalotkę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło, zeszklij szalotkę, dorzuć ziemniaki i łodygi kalafiora, smaż chwilę a kiedy zaczną się złocić zalej bulionem. Gotuj aż ziemniaki prawie zmiękną.
Krok 2
Dorzuć różyczki kalafiora i gotuj dalej aż wszystkie warzywa będą miękkie. wyłów i odłóż część różyczek do dekoracji a resztę zupy zmiksuj. Dopraw do smaku pieprzem, dolej śmietankę, zmiksuj ponownie. Dorzuć wyjęte wcześniej różyczki.
Krok 3
Posiekaj do dekoracji kawałeczek papryczki chili, czerownej cebuli i koperku. Nalewaj gorącą zupę na talerze, dekoruj kolorowymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej