
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
125 mililitrów
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulionetkę i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść z ok. 700 ml gorącej wody. Warzywa oczyść, obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę. Kalafiora podziel na małe różyczki a łodygi posiekaj. Szalotkę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło, zeszklij szalotkę, dorzuć ziemniaki i łodygi kalafiora, smaż chwilę a kiedy zaczną się złocić zalej bulionem. Gotuj aż ziemniaki prawie zmiękną.
Krok 2
Dorzuć różyczki kalafiora i gotuj dalej aż wszystkie warzywa będą miękkie. wyłów i odłóż część różyczek do dekoracji a resztę zupy zmiksuj. Dopraw do smaku pieprzem, dolej śmietankę, zmiksuj ponownie. Dorzuć wyjęte wcześniej różyczki.
Krok 3
Posiekaj do dekoracji kawałeczek papryczki chili, czerownej cebuli i koperku. Nalewaj gorącą zupę na talerze, dekoruj kolorowymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






























