Francuski rulon z niespodziankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuski rulon z niespodziankami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.

Krok 2

Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.

Krok 3

Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.

Krok 4

Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej