
Składniki
300 gramów
2 szczypty
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.
Krok 2
Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.
Krok 3
Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.
Krok 4
Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej