Francuski rulon z niespodziankami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Francuski rulon z niespodziankami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.

Krok 2

Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.

Krok 3

Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.

Krok 4

Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej