Francuski rulon z niespodziankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuski rulon z niespodziankami

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 szczypty

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.

Krok 2

Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.

Krok 3

Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.

Krok 4

Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.

nauka_smakow

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuski rulon z niespodziankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś w paski z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej