
Składniki
300 gramów
2 szczypty
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.
Krok 2
Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.
Krok 3
Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.
Krok 4
Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej