
Składniki
300 gramów
2 szczypty
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mięsa mielonego dodaj przyprawę do mięs Knorr. Podsmaż okolo 4-5 minut. Szpinak zalej gorącą wodą, po chwili odcedź i wyciśnij z niego wodę.
Krok 2
Na rozłożonym płacie ciasta fransuskiego przy jednym z krótszych boków ułóż rulon mielonego mięsa,,posyp kostką czosnkową. Zawiń tak aby ciasto przykryło mięso, ułóż rulon ze szpinaku i posyp serem, zawiń delikatnie, ułóż suszone pomidory, posyp kostka pietruszkową. Sklej brzegi ciasta.
Krok 3
Płaską foremke wyłóż papierem do pieczenia, przełóż rulon ciasta do formy. Wierzch ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem z wodą( lub samą wodą). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz około 20 minut.
Krok 4
Podawaj na ciepło lub zimno pokrojone w grube plastry. Świetnie smakuje z barszczem czerwonym Knorr.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej