Paella z chorizo, królikiem i rakami - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Paella z królikiem, chorizo i z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

12 sztuk

1 szklanka

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z królika i chorizo podsmaż na patelni, po czym odstaw na bok.

Krok 2

Wrzuć cebulę, selera i czosnek i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj podsmażonego królika, chorizo i raki. Posyp po wierzchu ryżem.

Krok 4

Szafran wrzuć do białego wina i mocz przez 15 minut.

Krok 5

Wlej wino z szafranem na patelnię, podgrzewaj do czasu, gdy wyparuje.

Krok 6

Wlej bulion z kurczaka i potrząsaj patelnią, by składniki się oddzieliły. Dodaj bób i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 7

Tuż przed końcem gotowania dodaj pomidory koktajlowe. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej