Składniki
1 sztuka
100 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
12 sztuk
1 szklanka
1 litr
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
150 gramów
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z królika i chorizo podsmaż na patelni, po czym odstaw na bok.
Krok 2
Wrzuć cebulę, selera i czosnek i smaż przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj podsmażonego królika, chorizo i raki. Posyp po wierzchu ryżem.
Krok 4
Szafran wrzuć do białego wina i mocz przez 15 minut.
Krok 5
Wlej wino z szafranem na patelnię, podgrzewaj do czasu, gdy wyparuje.
Krok 6
Wlej bulion z kurczaka i potrząsaj patelnią, by składniki się oddzieliły. Dodaj bób i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 7
Tuż przed końcem gotowania dodaj pomidory koktajlowe. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej