Paella z królikiem, chorizo i z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

130

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

12 sztuk

1 szklanka

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z królika i chorizo podsmaż na patelni, po czym odstaw na bok.

Krok 2

Wrzuć cebulę, selera i czosnek i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj podsmażonego królika, chorizo i raki. Posyp po wierzchu ryżem.

Krok 4

Szafran wrzuć do białego wina i mocz przez 15 minut.

Krok 5

Wlej wino z szafranem na patelnię, podgrzewaj do czasu, gdy wyparuje.

Krok 6

Wlej bulion z kurczaka i potrząsaj patelnią, by składniki się oddzieliły. Dodaj bób i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 7

Tuż przed końcem gotowania dodaj pomidory koktajlowe. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej