Paella z chorizo, królikiem i rakami - prosty przepis | Przepisy.pl pixel

Paella z królikiem, chorizo i z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

12 sztuk

1 szklanka

1 litr

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

150 gramów

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z królika i chorizo podsmaż na patelni, po czym odstaw na bok.

Krok 2

Wrzuć cebulę, selera i czosnek i smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj podsmażonego królika, chorizo i raki. Posyp po wierzchu ryżem.

Krok 4

Szafran wrzuć do białego wina i mocz przez 15 minut.

Krok 5

Wlej wino z szafranem na patelnię, podgrzewaj do czasu, gdy wyparuje.

Krok 6

Wlej bulion z kurczaka i potrząsaj patelnią, by składniki się oddzieliły. Dodaj bób i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Krok 7

Tuż przed końcem gotowania dodaj pomidory koktajlowe. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z królikiem, chorizo i z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej