Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
50 gramów
1 łyżka
1 pęczek
8 plastrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.
Krok 3
Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.
Krok 4
Słoninę pokrój na kawałki.
Krok 5
Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej