Flądra gotowana ze słoniną - Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądry w słoninie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

50 gramów

1 łyżka

1 pęczek

8 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.

Krok 3

Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.

Krok 4

Słoninę pokrój na kawałki.

Krok 5

Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej