Flądra gotowana ze słoniną - Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądry w słoninie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

50 gramów

1 łyżka

1 pęczek

8 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.

Krok 3

Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.

Krok 4

Słoninę pokrój na kawałki.

Krok 5

Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej