
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
50 gramów
1 łyżka
1 pęczek
8 plastrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.
Krok 3
Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.
Krok 4
Słoninę pokrój na kawałki.
Krok 5
Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej