Flądra gotowana ze słoniną - Zobacz na przepisy.pl pixel

Flądry w słoninie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

50 gramów

1 łyżka

1 pęczek

8 plastrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.

Krok 3

Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.

Krok 4

Słoninę pokrój na kawałki.

Krok 5

Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flądry w słoninie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej