
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
50 gramów
1 łyżka
1 pęczek
8 plastrów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Warzywa umyj, oczyść i włóż do rondla z litrem wrzącej wody. Gotuj około 20 minut, a następnie przypraw.
Krok 3
Włóż pokrojoną rybę, przykryj i ugotuj.
Krok 4
Słoninę pokrój na kawałki.
Krok 5
Rybę ułóż na półmisku i posyp słoniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej