Bakłażan duszony na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan duszony na oliwie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i pokrój na plasterki grubości 4 mm. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Dodaj bakłażana i smaż, co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Pod koniec dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej