
Składniki
500 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany umyj i pokrój na plasterki grubości 4 mm. Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Dodaj bakłażana i smaż, co jakiś czas mieszając.
Krok 3
Pod koniec dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej