Bakłażan duszony na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan duszony na oliwie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i pokrój na plasterki grubości 4 mm. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Dodaj bakłażana i smaż, co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Pod koniec dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej