Bakłażan duszony na oliwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bakłażan duszony na oliwie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i pokrój na plasterki grubości 4 mm. Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 3 minuty. Dodaj bakłażana i smaż, co jakiś czas mieszając.

Krok 3

Pod koniec dodaj pokruszoną kostkę czosnkową, wymieszaj i smaż jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bakłażan duszony na oliwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej