Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

6 łyżek

400 gramów

30 gramów

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku ser wymieszać z mlekiem, jajkiem, cukrem, szczyptą soli i skórką cytrynową Potem do masy serowej dodajemy stopniowo mąkę i proszek do pieczenia. Musimy wyrobić ciasto. Potem wysmarować blachę margaryną. Na blasze ułożyć ciasto i podnieść brzegi. Budyń rozpuścić z odrobiną zimnego mleka, zrobić to dokładnie, nie może być grudek. Na koniec resztę mleka zagotować ze śmietaną, solą i cukrem. Kruszonkę zaczynamy przygotowywać od przesiania mąki, którą następnie mieszamy z kakao, cukrem i masłem. Ciasto powinno być równomiernie wysmarowane masą serową, którą posypujemy kruszonką. Na około 40 minut wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni Celsjusza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto nadziewane z kruszonką czekoladową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej