Kozi ser zapiekany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kozi ser zapiekany w migdałach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

sos balsamiczny:

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 1

Krok 2

Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 2

Krok 3

Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kozi ser zapiekany w migdałachKozi ser zapiekany w migdałach

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.