
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
sos balsamiczny:
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Krok 2
Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Krok 3
Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej