Kozi ser zapiekany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kozi ser zapiekany w migdałach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

sos balsamiczny:

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 1

Krok 2

Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 2

Krok 3

Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kozi ser zapiekany w migdałachKozi ser zapiekany w migdałach

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.