
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
sos balsamiczny:
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Krok 2
Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Krok 3
Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej