Kozi ser zapiekany w migdałach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kozi ser zapiekany w migdałach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

sos balsamiczny:

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 1

Krok 2

Ser kozi obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w płatkach migdałowych.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 2

Krok 3

Oprósz pieprzem, skrop oliwą i zapiecz w piekarniku przez 10 minut. Gotową przystawkę udekoruj świeżym rozmarynem i podgrzanym sosem.

Kozi ser zapiekany w migdałach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kozi ser zapiekany w migdałach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kozi ser zapiekany w migdałachKozi ser zapiekany w migdałach

Do gorącego octu balsamicznego dodaj miód, dżem, imbir i przecedź przez sitko. Dopraw szczyptą przyprawy Knorr.