Pieczona ricotta z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczona ricotta z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka lekko ubij. Czosnek zmiażdż. Szczypiorek i tymianek posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Posmaruj tłuszczem formę do pieczenia, i spód wyłóż specjalnym papierem.

Krok 3

Do dużej miski włóż ser z tymiankiem, czosnkiem, jajkami , szczypiorkiem oraz skórką z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do formy.

Krok 4

Ser piecz bez przykrycia przez godzinę, do czasu kiedy lekko zbrązowieje i będzie twarda w dotyku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej