
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka lekko ubij. Czosnek zmiażdż. Szczypiorek i tymianek posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Posmaruj tłuszczem formę do pieczenia, i spód wyłóż specjalnym papierem.
Krok 3
Do dużej miski włóż ser z tymiankiem, czosnkiem, jajkami , szczypiorkiem oraz skórką z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do formy.
Krok 4
Ser piecz bez przykrycia przez godzinę, do czasu kiedy lekko zbrązowieje i będzie twarda w dotyku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej