Pieczona ricotta z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona ricotta z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka lekko ubij. Czosnek zmiażdż. Szczypiorek i tymianek posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Posmaruj tłuszczem formę do pieczenia, i spód wyłóż specjalnym papierem.

Krok 3

Do dużej miski włóż ser z tymiankiem, czosnkiem, jajkami , szczypiorkiem oraz skórką z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do formy.

Krok 4

Ser piecz bez przykrycia przez godzinę, do czasu kiedy lekko zbrązowieje i będzie twarda w dotyku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona ricotta z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej