
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka lekko ubij. Czosnek zmiażdż. Szczypiorek i tymianek posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Posmaruj tłuszczem formę do pieczenia, i spód wyłóż specjalnym papierem.
Krok 3
Do dużej miski włóż ser z tymiankiem, czosnkiem, jajkami , szczypiorkiem oraz skórką z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do formy.
Krok 4
Ser piecz bez przykrycia przez godzinę, do czasu kiedy lekko zbrązowieje i będzie twarda w dotyku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej