
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka lekko ubij. Czosnek zmiażdż. Szczypiorek i tymianek posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni. Posmaruj tłuszczem formę do pieczenia, i spód wyłóż specjalnym papierem.
Krok 3
Do dużej miski włóż ser z tymiankiem, czosnkiem, jajkami , szczypiorkiem oraz skórką z cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki, a następnie przełóż je do formy.
Krok 4
Ser piecz bez przykrycia przez godzinę, do czasu kiedy lekko zbrązowieje i będzie twarda w dotyku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej