Rzodkiewki na patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rzodkiewki na patelni

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki oczyść, umyj i osusz. Pokrój wszystkie w paski.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło lub margarynę, po czym dodaj rzodkiewki, cały czas mieszając.

Krok 3

Dopraw rozkruszoną przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr. Po kilku minutach stopniowo dodawaj sok z połowy cytryny. Podawaj gorące. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzodkiewki na patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej