
Składniki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
15 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
null
null
null
0.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.
Krok 4
W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.
Krok 5
Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.
Krok 3
Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej