Zapiekanka z leśnych grzybów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z leśnych grzybów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

0.5 kilograma

3 sztuki

15 dekagramów

3 sztuki

2 sztuki

null

null

null

0.5 kilograma

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.

Krok 4

W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.

Krok 5

Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.

Krok 3

Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej