Zapiekanka z leśnych grzybów

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

2 szklanki

3 sztuki

15 dekagramów

3 sztuki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.

Krok 2

Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.

Krok 4

W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.

Krok 5

Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.

Krok 3

Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z leśnych grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej