
Składniki
1.5 kilograma
0.5 kilograma
3 sztuki
15 dekagramów
3 sztuki
2 sztuki
null
null
null
0.5 kilograma
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj pozostaw do ostygnięcia i następnie obierz i pokrój w plasterki.
Krok 2
Pokrojone w plasterki grzyby i cebulę podsmaż na oleju.
Krok 4
W wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia ułóż na przemian ziemniaki , grzyby i pokrojone w plasterki ogórki.
Krok 5
Każdą warstwę posmaruj sosem., posyp serem i piecz w temp. 220 st. przez 20 minut.
Krok 3
Śmietanę zmiksuj z jajkami, przypraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej