
Składniki
gofry:
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
farsz:
400 gramów
200 gramów
50 gramów
50 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubij na sztywną pianę.
Krok 2
Margarynę rozpuść i po ostudzeniu wymieszaj z resztą składników. Na koniec dodaj ubitą pianę.
Krok 3
Przygotuj gofry w gofrownicy. Gofry piecz przez około 3 – 4 minuty aż będą rumiane.
Krok 4
Stwórz aromatyczny sos włoski łącząc sos sałatkowy Knorr z trzema łyżkami oliwy i trzema łyżkami wody.
Krok 5
Paprykę natrzyj delikatnie oliwą i upiecz w nagrzanym do 200*C piekarniku , zdejmij z niej skórkę, usuń pestki, a następnie pokrój w paseczki.
Krok 6
Paski papryki pomieszaj z sałatą i oliwkami, skrop sosem sałatkowym. Garść sałaty połóż na gofra, na wierzch wywiń plastry szynki parmeńskiej. Gofra wykończ serem parmezan pokrojonym w cienkie płaty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gofry z szynką i serem
Gofry z szynką i serem to wyśmienita alternatywa dla klasycznych kanapek. Sprawdzą się na weekendowe śniadanie czy przekąskę serwowaną podczas spotkania z przyjaciółmi. Przygotowując podstawę dania, pamiętaj o ubiciu na sztywną pianę białek. Smaku nada jej szczypta ostrej papryki oraz przyprawa uniwersalna. Wierzch gofrów przykryj smaczną sałatką – do jej przygotowania użyj miksu warzyw: sałat, zielonych oliwek i czerwonej papryki. Tę ostatnią warto wcześniej delikatnie opiec, dzięki czemu wydobędziesz jej naturalną słodycz, a ponadto będzie łatwiejsza do obierania. Wśród składników powinna się też znaleźć szynka parmeńska, którą opcjonalnie możesz zastąpić pokrojonymi plastrami wędzonego łososia. Pamiętaj również o parmezanie, który będzie się prezentował efektownie, jeśli zetrzesz go na płatki. Wymienione składniki wymieszaj z aromatycznym włoskim sosem sałatkowym. Mamy nadzieję, że nasze przepisy będą dla Ciebie dobrą inspiracją do przygotowywania smacznych dań i apetycznych przekąsek.