
Składniki
120 gramów
100 gramów
150 gramów
100 gramów
50 gramów
50 gramów
40 gramów
4 sztuki
65 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oraz kalafior dzielimy na bardzo drobne "drzewka" i wrzucamy na lekko osoloną gotującą się wodę, po 4 minutach zdejmujemy z ognia, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
W między czasie do dużego naczynia ucieramy cukinię na dużych oczkach tarki. Wrzucamy też pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę oraz poprzekrawane w pół oliwki. Następnie bardzo drobno siekamy papryczkę pepperoni i dodajemy do reszty składników.
Krok 3
Gdy brokuły i kalafior nie będą już gorące, dodajemy je do pozostałych warzyw, następnie wbijamy 4 jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
Na samym końcu do naczynia wkładamy pokrojony w niedużą kostkę ser feta i raz jeszcze delikatnie mieszamy.
Krok 5
Masę przekładamy do foremek (użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 170 stopni 40 minut + kolejne 5 minut z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















