muffinki na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muffinki na ostro

Autor: justyna89

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

100 gramów

150 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

40 gramów

4 sztuki

65 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oraz kalafior dzielimy na bardzo drobne "drzewka" i wrzucamy na lekko osoloną gotującą się wodę, po 4 minutach zdejmujemy z ognia, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

W między czasie do dużego naczynia ucieramy cukinię na dużych oczkach tarki. Wrzucamy też pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę oraz poprzekrawane w pół oliwki. Następnie bardzo drobno siekamy papryczkę pepperoni i dodajemy do reszty składników.

Krok 3

Gdy brokuły i kalafior nie będą już gorące, dodajemy je do pozostałych warzyw, następnie wbijamy 4 jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na samym końcu do naczynia wkładamy pokrojony w niedużą kostkę ser feta i raz jeszcze delikatnie mieszamy.

Krok 5

Masę przekładamy do foremek (użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 170 stopni 40 minut + kolejne 5 minut z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej