muffinki na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muffinki na ostro

Autor: justyna89

ratingratingratingratingrating

3

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

100 gramów

150 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

40 gramów

4 sztuki

65 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oraz kalafior dzielimy na bardzo drobne "drzewka" i wrzucamy na lekko osoloną gotującą się wodę, po 4 minutach zdejmujemy z ognia, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

W między czasie do dużego naczynia ucieramy cukinię na dużych oczkach tarki. Wrzucamy też pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę oraz poprzekrawane w pół oliwki. Następnie bardzo drobno siekamy papryczkę pepperoni i dodajemy do reszty składników.

Krok 3

Gdy brokuły i kalafior nie będą już gorące, dodajemy je do pozostałych warzyw, następnie wbijamy 4 jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na samym końcu do naczynia wkładamy pokrojony w niedużą kostkę ser feta i raz jeszcze delikatnie mieszamy.

Krok 5

Masę przekładamy do foremek (użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 170 stopni 40 minut + kolejne 5 minut z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej