Składniki
120 gramów
100 gramów
150 gramów
100 gramów
50 gramów
50 gramów
40 gramów
4 sztuki
65 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły oraz kalafior dzielimy na bardzo drobne "drzewka" i wrzucamy na lekko osoloną gotującą się wodę, po 4 minutach zdejmujemy z ognia, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2
W między czasie do dużego naczynia ucieramy cukinię na dużych oczkach tarki. Wrzucamy też pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę oraz poprzekrawane w pół oliwki. Następnie bardzo drobno siekamy papryczkę pepperoni i dodajemy do reszty składników.
Krok 3
Gdy brokuły i kalafior nie będą już gorące, dodajemy je do pozostałych warzyw, następnie wbijamy 4 jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4
Na samym końcu do naczynia wkładamy pokrojony w niedużą kostkę ser feta i raz jeszcze delikatnie mieszamy.
Krok 5
Masę przekładamy do foremek (użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 170 stopni 40 minut + kolejne 5 minut z termoobiegiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej