muffinki na ostro

Autor: justyna89

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

100 gramów

150 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

40 gramów

4 sztuki

65 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły oraz kalafior dzielimy na bardzo drobne "drzewka" i wrzucamy na lekko osoloną gotującą się wodę, po 4 minutach zdejmujemy z ognia, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

W między czasie do dużego naczynia ucieramy cukinię na dużych oczkach tarki. Wrzucamy też pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę oraz poprzekrawane w pół oliwki. Następnie bardzo drobno siekamy papryczkę pepperoni i dodajemy do reszty składników.

Krok 3

Gdy brokuły i kalafior nie będą już gorące, dodajemy je do pozostałych warzyw, następnie wbijamy 4 jajka i dodajemy mąkę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 4

Na samym końcu do naczynia wkładamy pokrojony w niedużą kostkę ser feta i raz jeszcze delikatnie mieszamy.

Krok 5

Masę przekładamy do foremek (użyłam silikonowych) i pieczemy w temperaturze 170 stopni 40 minut + kolejne 5 minut z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muffinki na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej