Krewetki w cytrusach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cytrusach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.

Krok 2

Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.

Krok 3

Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.

Krok 4

Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.

Krok 5

Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.

Krok 6

Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej