Krewetki w cytrusach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.

Krok 2

Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.

Krok 3

Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.

Krok 4

Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.

Krok 5

Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.

Krok 6

Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej