
Składniki
130 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.
Krok 2
Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.
Krok 3
Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.
Krok 4
Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.
Krok 5
Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.
Krok 6
Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej