Krewetki w cytrusach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cytrusach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.

Krok 2

Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.

Krok 3

Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.

Krok 4

Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.

Krok 5

Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.

Krok 6

Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej