Krewetki w cytrusach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w cytrusach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.

Krok 2

Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.

Krok 3

Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.

Krok 4

Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.

Krok 5

Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.

Krok 6

Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w cytrusach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej