Krewetki w cytrusach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

130 mililitrów

15 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj 100 mililitrów wody, sok z cytryny, sos sojowy, imbir oraz miód.

Krok 1

Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i dodaj do marynaty.

Krok 1

Osobno zmieszaj resztę wody z mąką ziemniaczaną i dodaj do marynaty a następnie zagotuj.

Krok 1

Odstaw na kwadrans, a potem mocz w marynacie wyczyszczone krewetki przez około godzinę.

Krok 1

Na koniec włóż je do folii aluminiowej i piecz na grillu (lub w piekarniku) przez kilka minut.

Krok 1

Serwuj gorące, nabite na wykałaczki, polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej