
Składniki
1 łyżka
20 dekagramów
1 szczypta
12 dekagramów
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki siekamy nożem(masło lub margaryna zimne),następnie zagniatamy,formujemy kulę i na 30min.wkładamy do lodówki.Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe kółka np.szklanką i umieszczamy je w silikonowej foremce robiąc tzw.spodeczki.
Krok 2
Delikatnie nakuwamy widelcem i pieczemy w temp.200stC przez ok.5-10 min. Ryż wsypujemy do garnka 1 szkl.ryżu +2 szkl.wody,dodajemy pół koski bulinowej oraz suszone zioła i koncentrat pomidorowy. Gotujemy cały czas mieszając dopóki ryż wchłonie wodę.
Krok 3
Następnie otwieramy słoik z warzywami,przecedzamy i dodajemy do ryżu mieszamy i gotowe przekładamy do kruchych spodeczków:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























