Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 dekagramów

1 szczypta

12 dekagramów

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki siekamy nożem(masło lub margaryna zimne),następnie zagniatamy,formujemy kulę i na 30min.wkładamy do lodówki.Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe kółka np.szklanką i umieszczamy je w silikonowej foremce robiąc tzw.spodeczki.

Krok 2

Delikatnie nakuwamy widelcem i pieczemy w temp.200stC przez ok.5-10 min. Ryż wsypujemy do garnka 1 szkl.ryżu +2 szkl.wody,dodajemy pół koski bulinowej oraz suszone zioła i koncentrat pomidorowy. Gotujemy cały czas mieszając dopóki ryż wchłonie wodę.

Krok 3

Następnie otwieramy słoik z warzywami,przecedzamy i dodajemy do ryżu mieszamy i gotowe przekładamy do kruchych spodeczków:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej