Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

20 dekagramów

1 szczypta

12 dekagramów

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki siekamy nożem(masło lub margaryna zimne),następnie zagniatamy,formujemy kulę i na 30min.wkładamy do lodówki.Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe kółka np.szklanką i umieszczamy je w silikonowej foremce robiąc tzw.spodeczki.

Krok 2

Delikatnie nakuwamy widelcem i pieczemy w temp.200stC przez ok.5-10 min. Ryż wsypujemy do garnka 1 szkl.ryżu +2 szkl.wody,dodajemy pół koski bulinowej oraz suszone zioła i koncentrat pomidorowy. Gotujemy cały czas mieszając dopóki ryż wchłonie wodę.

Krok 3

Następnie otwieramy słoik z warzywami,przecedzamy i dodajemy do ryżu mieszamy i gotowe przekładamy do kruchych spodeczków:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowe spodeczki z warzywaną cza-czą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej