
Składniki
1 łyżka
20 dekagramów
1 szczypta
12 dekagramów
2 szklanki
1 łyżka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki siekamy nożem(masło lub margaryna zimne),następnie zagniatamy,formujemy kulę i na 30min.wkładamy do lodówki.Z cienko rozwałkowanego ciasta wykrawamy małe kółka np.szklanką i umieszczamy je w silikonowej foremce robiąc tzw.spodeczki.
Krok 2
Delikatnie nakuwamy widelcem i pieczemy w temp.200stC przez ok.5-10 min. Ryż wsypujemy do garnka 1 szkl.ryżu +2 szkl.wody,dodajemy pół koski bulinowej oraz suszone zioła i koncentrat pomidorowy. Gotujemy cały czas mieszając dopóki ryż wchłonie wodę.
Krok 3
Następnie otwieramy słoik z warzywami,przecedzamy i dodajemy do ryżu mieszamy i gotowe przekładamy do kruchych spodeczków:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej