Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na oliwie. Odstawiamy by chwilę ostygła.

Krok 2

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, cebulą i startą na grubych oczkach marchewką. Dodajemy po łyżce przypraw, posiekaną natkę pietruszki i dwie łyżki bułki tartej.

Krok 3

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczamy w pozostałej bułce tartej.

Krok 4

Smażymy je do uzyskania złotego koloru, a następnie przekładamy do naczynia do zapiekania.

Krok 5

Kostkę bulionową zalewamy szklanką wrzątku i mieszamy do jej rozpuszczenia. Bulion mieszamy z sosem śmietanowo-pomidorowym. Zalewamy nim klopsiki.

Krok 6

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st. C na 20-30 minut. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki w sosie śmietanowo-pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej