Ryż z marchewką mini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z marchewką mini

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej oliwę i wsyp ryż. Smaż przez 2 minuty, na średnim ogniu, często mieszając.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej 500 ml wrzątku i dodaj kostkę bulionową.

Krok 3

Zamieszaj, przykryj, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i nie mieszając gotuj pod przykryciem jeszcze przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż inaczej
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej