
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szklanka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej oliwę i wsyp ryż. Smaż przez 2 minuty, na średnim ogniu, często mieszając.
Krok 2
Dodaj marchewki, wlej 500 ml wrzątku i dodaj kostkę bulionową.
Krok 3
Zamieszaj, przykryj, doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Zmniejsz ogień i nie mieszając gotuj pod przykryciem jeszcze przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej