Ryż z marchewką mini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z marchewką mini

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej oliwę i wsyp ryż. Smaż przez 2 minuty, na średnim ogniu, często mieszając.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej 500 ml wrzątku i dodaj kostkę bulionową.

Krok 3

Zamieszaj, przykryj, doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień i nie mieszając gotuj pod przykryciem jeszcze przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z marchewką mini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej