
Składniki
null
3 łyżki
null
15 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej