
Składniki
null
3 łyżki
null
15 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Krok 2
Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.
Krok 3
Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej