Wyśmienity karp w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity karp w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

15 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej