Wyśmienity karp w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity karp w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

15 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sernik nowojorski
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej