Wyśmienity karp w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienity karp w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

3 łyżki

null

15 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz, skrop winem i sokiem z cytryny, oprósz przyprawami i odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 2

Panieruj filety kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron na złoty kolor.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienity karp w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej