Szynka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z pomarańczami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.

Krok 3

Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.

Krok 5

Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej