Szynka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z pomarańczami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

null

1 sztuka

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.

Krok 3

Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.

Krok 4

Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.

Krok 5

Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z cukinii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej