
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
null
1 sztuka
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.
Krok 3
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.
Krok 5
Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej