
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
null
1 sztuka
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.
Krok 3
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.
Krok 5
Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej