
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
null
1 sztuka
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.
Krok 3
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.
Krok 5
Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej