
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
null
1 sztuka
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę potnij w grube plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj olejem i smaż na patelni gilowej z obu stron.
Krok 3
Pomarańczę obierz i podziel na cząstki. Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Dodaj pomarańczę i sok pomarańczowy. Gotuj 6 minut, przypraw cukrem.
Krok 5
Z masła i łyżki mąki przygotuj zasmażkę i wymieszaj z sosem. Włóż plastry szynki i gotuj 4 minuty. Na sam koniec dodaj posiekaną chili.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej