
Składniki
150 mililitrów
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i sól mieszamy.
Krok 2
Dodajemy olej oraz wodę.
Krok 3
Ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy na placki ok 25 cm.
Krok 4
Smażymy z każdej strony ok 2 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej