
Składniki
300 gramów
300 gramów
0.7 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zagnieć z masłem i piwem. Schłodź około 2 godzin.
Krok 2
Następnie cienko rozwałkuj i wykrój krążki jak na pierogi.
Krok 3
Posmaruj marmoladą, złóż brzegi do środka i sklej. Piecz 15 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej