
Składniki
300 gramów
300 gramów
0.7 szklanki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zagnieć z masłem i piwem. Schłodź około 2 godzin.
Krok 2
Następnie cienko rozwałkuj i wykrój krążki jak na pierogi.
Krok 3
Posmaruj marmoladą, złóż brzegi do środka i sklej. Piecz 15 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej