Zawijaski z serem i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z serem i natką pietruszki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu cieniutko rozbiłam,tak aby nie poprzerywac mięsa.Opruszyłam solą i pieprzem.Posmarowałam cienką warstwą masła i posypałam zielona natka pietruszki.Na każdy palaster ułożyłam ser i zwinęłam w roladki.Przekułam długą wykałaczką do szaszłyków i obtoczyłam najpierw w rozkłuconym jajku a pózniej w tartej bułce.Obsmażyłam na patelni i przełożyłam na talerz.

Krok 2

W 300 ml zimnej wody rozmieszałam trzy czubate łyżki sosu.Zagotowałam sos i włożyłam do niego roladki.Zmniejszyłam ogień i dusiłam pod przykryciem około 20 minut. Podałam z surówką i ziemniakami.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej