
Składniki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Plastry schabu cieniutko rozbiłam,tak aby nie poprzerywac mięsa.Opruszyłam solą i pieprzem.Posmarowałam cienką warstwą masła i posypałam zielona natka pietruszki.Na każdy palaster ułożyłam ser i zwinęłam w roladki.Przekułam długą wykałaczką do szaszłyków i obtoczyłam najpierw w rozkłuconym jajku a pózniej w tartej bułce.Obsmażyłam na patelni i przełożyłam na talerz.
Krok 2
W 300 ml zimnej wody rozmieszałam trzy czubate łyżki sosu.Zagotowałam sos i włożyłam do niego roladki.Zmniejszyłam ogień i dusiłam pod przykryciem około 20 minut. Podałam z surówką i ziemniakami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej