Zawijaski z serem i natką pietruszki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry schabu cieniutko rozbiłam,tak aby nie poprzerywac mięsa.Opruszyłam solą i pieprzem.Posmarowałam cienką warstwą masła i posypałam zielona natka pietruszki.Na każdy palaster ułożyłam ser i zwinęłam w roladki.Przekułam długą wykałaczką do szaszłyków i obtoczyłam najpierw w rozkłuconym jajku a pózniej w tartej bułce.Obsmażyłam na patelni i przełożyłam na talerz.

Krok 2

W 300 ml zimnej wody rozmieszałam trzy czubate łyżki sosu.Zagotowałam sos i włożyłam do niego roladki.Zmniejszyłam ogień i dusiłam pod przykryciem około 20 minut. Podałam z surówką i ziemniakami.

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z serem i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone oliwki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej